maandag 24 juni 2013

APPLE CRUMBLE CUPCAKES

Gisteren was mijn neefje jarig. 13 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Elk feest is een goed excuus om cupcakes te bakken ;-) Het is een lekker dessert voor bij de thee of koffie...of nog lekkerder maar een beetje fout als ontbijt! Omdat kiezen zo moeilijk is heb ik 2 soorten gebakken. Cupcakes met chocolade voor de jarige en appelkruimelcupcakes voor de non chocolate addicts. Vandaag het recept voor appelkruimelcupcakes.

Voor de cupcakes
250 gr appelmoes
55 gr zachte boter of margarine
85 gr kandijsuiker
1 groot ei
175 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat

Voor de kruimellaag
25 gr havermout
2 el bloem
25 gr kandijsuiker
20 boter

Klop boter met suiker in een kom tot een luchtig mengsel en klop er geleidelijk het ei door. Spatel het meel, bakpoeder,  kaneel en nootmuskaat door het botermengsel en voeg geleidelijk de appelmoes toe. Vul de 12 vormpjes met het mengsel. Voor het kruimellaagje meng je de havermout, suiker en bakmeel met de boter. verdeel het kruimedeeg over de gevulde cupcakevormpjes. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat afkoelen op een taartenrooster.



Yesterday it was my nephew's birthday. 13 years old, time is moving fast! Every party is a good excuse to bake cupcakes, right ;-). It is a delicious dessert to serve with tea or coffee... or even more delicious but a bit wrong as breakfast. Because it's difficult to choose I made cupcakes with two different flavours. Chocolate cupcakes for the birthday boy, and apple crumble cupcakes for the non chocolate addicts. Today the recipe for the apple crumble cupcakes.

For the cupcakes
250 gr chopped apple sauce
55 gr soft butter or margarine
85 gr brown sugar
1 large egg
175 gr self raising flour
1/2 tsp bakingpowder
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg

For the crumble
25 gr oatmeal
2 tbsp flour
25 gr brown sugar
20 gr butter

Beat butter and sugar together in a bowl until light and fluffy, then gradually beat in the egg. Fold in the flour, baking powder, cinnamon and nutmeg and gradually fold in the chopped apple sauce. Spoon into the baking mould. For the crumble, mix oatmeal with sugar, flour and butter. put the crumble on top of the cupcake mixture in the baking mould. Bake for 20 minutes in a preheated oven on 175°C. Leave the cupcakes to cool on a cake rack.


Enjoy!

Cindy




5 opmerkingen:

  1. Leuke collage trouwens mag ik vragen met welk programma je dat doet?
    Liefs Arja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Arja. Dankjewel hoor :-) Het is de app InstaFrame en gratis te downloaden.

      Cindy x

      Verwijderen
  2. Die waren le-e-e-ekker !!

    Awel meisje 'k ga iedere keer weer naar jouw foto kijken, mooie collage ... de grote foto vind ik zo mooi genomen.

    Dikke bees X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vergeet 'k het er nog bij te zetten. Heb gezien dat je de foto's van jullie poezen veranderd hebt :) Da was't ..

    BeantwoordenVerwijderen