Voor de cupcakes
250 gr appelmoes
55 gr zachte boter of margarine
85 gr kandijsuiker
1 groot ei
175 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
Voor de kruimellaag
25 gr havermout
2 el bloem
25 gr kandijsuiker
20 boter
Klop boter met suiker in een kom tot een luchtig mengsel en klop er geleidelijk het ei door. Spatel het meel, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat door het botermengsel en voeg geleidelijk de appelmoes toe. Vul de 12 vormpjes met het mengsel. Voor het kruimellaagje meng je de havermout, suiker en bakmeel met de boter. verdeel het kruimedeeg over de gevulde cupcakevormpjes. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat afkoelen op een taartenrooster.
For the cupcakes
250 gr chopped apple sauce
55 gr soft butter or margarine
85 gr brown sugar
1 large egg
175 gr self raising flour
1/2 tsp bakingpowder
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg
For the crumble
25 gr oatmeal
2 tbsp flour
25 gr brown sugar
20 gr butter
Beat butter and sugar together in a bowl until light and fluffy, then gradually beat in the egg. Fold in the flour, baking powder, cinnamon and nutmeg and gradually fold in the chopped apple sauce. Spoon into the baking mould. For the crumble, mix oatmeal with sugar, flour and butter. put the crumble on top of the cupcake mixture in the baking mould. Bake for 20 minutes in a preheated oven on 175°C. Leave the cupcakes to cool on a cake rack.
Enjoy!
Cindy ♥
Ohhh heeeeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLeuke collage trouwens mag ik vragen met welk programma je dat doet?
BeantwoordenVerwijderenLiefs Arja
Hoi Arja. Dankjewel hoor :-) Het is de app InstaFrame en gratis te downloaden.
VerwijderenCindy x
Die waren le-e-e-ekker !!
BeantwoordenVerwijderenAwel meisje 'k ga iedere keer weer naar jouw foto kijken, mooie collage ... de grote foto vind ik zo mooi genomen.
Dikke bees X
Vergeet 'k het er nog bij te zetten. Heb gezien dat je de foto's van jullie poezen veranderd hebt :) Da was't ..
BeantwoordenVerwijderen