donderdag 15 mei 2014

P.S. I MADE THIS...

My very first skirt was an A-line skirt. After that, I made 2 cirkle skirts, both with elastic waistband. I was ready to try a more complex pattern. A skirt with zipper and bias binding! I made the skirt last fall, in 2013. With patience, I waited until spring. Now I've got plenty days to enjoy it :-)

Mijn allereerste rok was een A-lijn model. Daarna maakte ik nog 2 cirkelrokken, beiden met elastische tailleband. Ik was klaar om mij aan het echte werk te wagen. Een rok met rits en biaisband. De rok heb ik in het najaar van 2013 gemaakt. Ik wachtte geduldig op het lenteweer, om het rokje uit de kast te halen. Nu kan ik er volop van genieten :-)
I admit, I was grumbling while stitching the biais binding. Sewing the zipper wasn't right from the first time, a zipper foot attachment would have been easier. Although, I'm very happy with the result.

Ik geef toe dat het nodige gemopper erbij gekomen is, toen ik de biaisband tussen rokpand en tailleband moest vaststikken. De rits heb ik ook voor een deel terug moeten losmaken, een specifiek ritsvoetje had het werk wel gemakkelijker gemaakt. Ik ben heel blij met het eindresultaat.
Het stofje heb ik vorig seizoen gekocht op het stoffenspektakel. Het patroon is een aangepaste versie van Madamme Zsazsa's cirkelrok, een halve cirkelrok ongeveer. Voor de tailleband heb ik een patroon gebruikt van een A-lijnrok.


Signature Fonts

3 opmerkingen:

 1. Een heel mooi resultaat. En inderdaad met een speciaal voetje voor de rits gaat het beter hoor.
  Veel succes met de volgende rokjes ;-)
  Grtjs
  Daniƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk rokje is het geworden!
  Ook een mooi stofje.
  Hier ga je vast en zeker veel plezier van hebben.
  Liefs, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superschoon rokje! Een beetje gefoeter kan geen kwaad, ik foeter hier ook nog elke keer :-)

  BeantwoordenVerwijderen