woensdag 21 augustus 2013

Mijn nieuwe blog over healthy food

Omdat ik de laatste tijd bezig ben met gezonder eten (vooral om medische redenen) dacht ik bij mezelf... Ik deel de recepten gewoon met jullie op een nieuwe blog :-)

Ik vind het fijn om creatief om te springen met groenten en fruit. Anders wordt het snel een saaie boel als je alle dagen een doodgewone appel of een bord sla zou eten. Zelf hou ik ook nogal van zoet 's morgens en tussendoor. Vroeger startte ik de dag meestal met een boke choco (=boterham) of cornflakes met melk.

De boterhammen met choco en de cornflakes heb ik sinds een paar weken volledig afgezworen. Mijn ontbijt bestaat nu enkel nog uit fruit met eventueel havermoutvlokken, noten, avocado, carobe poeder (gezonde vervanger van cacao), geraspte kokos, amandelmelk en zaden. Ik voel mij hier veel beter bij en heb minder snel trek in een tussendoortje.

De nieuwe naam van mijn blog?

Glam Girl Goes RAW (Link)

Met een kleine verwijzing naar mijn bestaande blog.... Glam van Glamourize en de verwijzing naar RAW food. Een veganist of vegetariër ben ik niet, ik hou gewoon niet van veel vlees eten. Af en toe een stukje vlees, vis of kaas vind ik best lekker. En hoe minder eten bewerkt (zoals koken, stoven, bakken) wordt hoe meer vitaminen en andere voedingsstoffen bewaard blijven.

Ik hoop dat ik jullie op deze manier ook en beetje inspiratie geef.

Veel leesplezier!


Cindy

4 opmerkingen:

  1. Ben op je nieuwe blog gaan kijken, maar ik kan geen lid worden!
    Ziet er erg lekker uit. Alleen ik mag geen tomaten eten. Is niet goed voor de spieren. En kaas mag dan weer niet voor de lactose. Maar nu is er bij ons in de buurt een bio-planet en daar verkopen ze lactose vrije mozzarella. Joepie!!!. Ik hoop op jou site lekkere ideeën op te doen.
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Danielle.

      Google friend Connect is gestopt dus gaat niet meer via deze manier. Lukt wel nog via bloglovin of (nieuw toegevoegd) Google +. Ze maken het de mensen moeilijk ;-)

      Wij hebben ook een bioplanet in de buurt. Daar haal ik oa de kokosolie, carobepoeder, tahin, etc. Veel keus daar hé :-) Voor de rest neem ik alles lactosevrij (kaas) of op basis van Soya (boter, room, yoghurt). Melk drink ik op basis van amandel (heel lekker) of rijst.

      Groetjes
      Cindy

      Verwijderen
  2. ohh wat een goed idee ik moet ook echt een andere manier van eten vinden en ik kan alle tips en ideetjes dan ook goed gebruiken, ik ga je zeker volgen, ook ik ben van de zoete ontbijten en hou niet van vlees en vis.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marjolein

    Joepi, je bent de allereerste bloglovin volger op mijn nieuwe blog :-)
    Heel leuk! Veel ontbijtjes en tussendoortjes zullen voor de zoetebekjes zijn :-)
    Tips of suggesties zijn ook altijd welkom!

    Grts
    Cindy

    BeantwoordenVerwijderen