donderdag 29 augustus 2013

SWEET THURSDAY... Cookies


Havermout koekjes op grootmoeders wijze.  Dit recept vond ik op www.allrecipes.nl, maar ik heb het een klein beetje aangepast. Je kan naar eigen keus rozijnen, chocolade, noten of kokos toevoegen.

Ingrediënten

300 g fijngemalen havermout
150 g bloem
300 g Soya boter
200 g ruwe rietsuiker
50 g pure chocoladedruppels
Zakje vanillesuiker

Bereiding

De havermout kan je gemakkelijk fijnmalen in een foodprocessor of blender.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed samen.
Verdeel het deeg in 2, en voeg aan de ene helft de chocoladedruppels toe.
Vorm 2 staven van het deeg, en laat opstijven in de koelkast.
Snij daarna plakjes van 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 20 min op 180° in een voorverwarmde oven.
Het deeg is voldoende om 2x een bakplaat te vullen.
Laat de koekjes even afkoelen voordat ze van de bakplaat afgehaald worden.



Grandma's oatmeal cookies. I found this recipe on www.allrecipes.nl, but I changed it a little. You can add something extra as raisins, chocolate, nuts or coconut.

Ingredients

300 g fine oatmeal
150 g plain flour
300 g soy butter
200 g raw cane sugar
50 g chocolate drops
1tbsp vanilla sugar

Directions

Mix all ingredients in a bowl and knead well.
Split the cookie dough into two equal parts. Add chocolate drops to one part and knead.
Make two bars from the cookie dough and let it stay in the fridge until firm.
Cut the bars into slices from 1 cm and place on ungreased baking paper.
Bake for 20 min at 180° in a preheated oven.
There's enough cookie dough to fill 2 baking plates.
Let the cookies cool down for a while before you take them of the baking plate.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen